Gezegenlerin Sıralanması Ve Deprem Nasıl Oluşur ?
Gezegenlerin Sıralanması Ve Deprem Nasıl Oluşur ?
Herkese Merhabalar, Uzun bir kayboluşun ardından geriye dönme kararı alıp bu yazıyı okuyan her bir bireyin Depremleri dikkate alması ve hazırlıklı olması gerekmektedir.
Evet, gezegenlerin merkez noktalarında bulunan ham madde ve manyetik alanı birbirlerini itip veya çekebilir. Yaptığım araştırmalar ve kaynaklardan aldığım görüntülere göre 1999 oluşan Marmara Depremi (7.7) bu konunun ülkemizde en büyük örneğidir.
Ditrianum Twitter Hesabından Aldığım Görüntüleri Sizlerle Birlikte inceleyelim.
Merkür, Dünya ve Uranüs sıraya giriyor. Genellikle, sismik aktivite ilk önce M 5’in altına düşer. İlk (ılımlı) sismik artış bir gün sonra ortaya çıkabilir. Büyük sismik aktivite genellikle hizalamadan 2-4 gün sonra gerçekleşir. Ancak bu aynı zamanda Dünya kabuğunun durumuna da bağlıdır.
Merkür-Dünya-Uranüs uyumu ile Güneş-Merkür-Jüpiter uyumu arasında sadece birkaç saat var. Genellikle, böyle bir gezegen geometrisinin yakınsamasından sonraki 2-4 gün içinde büyük depremler meydana gelir.
Youtube ve Twitter Üzerinden takip ettiğim Ditrianum Tarafından İzlenmesi Gerekli olan ve konuyu anlamamız için videoyu sizler için aşağıya bırakıyorum.
(İngilizce Alt Yazı Görüntülemek için “C” Tuşuna Basınız )
Video İngilizce Olarak Anlatılmak İstenilen;
15 Ağustos 1999 günü gezegenlerin sıralamasına baktığımızda dünyanın Merkür ve Neptün ile hizalandığını görüyoruz. Merkür gezegeni her zaman kritiktir. Çünkü, güçlü elektro manyetik enerji yayar. Fakat genellikle aynı zaman diliminde başka bir gezegen hizalanması daha vardır ve bu durumda, Merkür aynı zamanda güneş ve Jupiterle de hizalanmıştır. İşte bu kritik kombinasyondur. Bu şekilde bir geometrik hizalanma durumu olduğunda ( her ikisi de), biz her zaman büyük bir deprem uyarısı yayınlarız. Çünkü bu durumda merkezi yerçekimi oldukça yükselir. 7 Ekim tarihinde; Merkür’un Uranüs ve dünya ile hizalanacağını ve 17 ağustosa benzer şekilde dünyanın Merkür ve Neptün ile hizalanacagini görürüz.Ve aynı zamanda, Merkür’ün benzer şekilde güneş ve Jüpiter ile hizalanacağını da görüyoruz. Genellikle depremler 2-3 gün içerisinde olurken, bazen de 4.5 gün sonra olur.Büyük bir depremin 4.5 günden daha uzun sürede gerçekleştiğine hiç tanık olmadım/görmedim.Ve çoğunlukla büyük sismik aktivitelerin, gezegen hizalanmasından 2.5-3 gün sonra oluştuğunu görürüz.
Peki Depremler Nasıl Oluşur?
Depremler, Yaşlı ve Genç kayaçların birbirine sürtünmesinden oluşmakta. Bu sürtünmeden oluşan kırılmalar ve titreşimler depremi oluşturur. Bazen ise Gökyüzünden Deprem Enerjisi Analizi Yapılmaktadır.
Gökyüzü Deprem Enerji Analizi Nasıl Yapılır ?
Dyson Lin‘in Twitter Hesabından Takip Ettiğim ve Yaptığım araştırmalar sonucunda Bulutların Görünümlerinden Enerji Algılanabiliniyor. Bununla İlgili aşağıya bir çok görseli ekleyeceğim.
Deprem Bulutları dediğimiz bu fotograflardaki görüntülere bakıp kendi çevrenizdeki bulutlardan analiz veya tahmin yapmış olabilirsiniz. Fotograflar sürekli güncellenecektir.
Depremden Önceki Gözle Görülen Belirtiler Nelerdir ?
1-Yıldızlardaki anormal görünüm
2-Hayvanlarda huzursuzluk
3-Gökyüzündeki bulutların kesik kesik ve gokyüzundeki kızıllık.
4-Ve uğultu .Özellikle uğultuyu depremi yaşamış insanlarin çoğu duyduğunu söyler.
1999 Gölcük Depreminde Yaşayan ve Raporlanan Verilere Göre 7.7 Büyüklüğünde 1 Adet, 5 Büyüklüğünde 2 Adet Deprem Tespit Edilmiştir.
Kaynakça;
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü
Konu İle İgili Benimle Buradan İletişime Geçebilirsiniz.
Write a comment...